Höst äpplen

Ja vad ska man hitta på med de sista höst äpplena?
 Har 4 st kvar och tänker att det får bli en knaprig efterättskaka, japp så till verket.
Detta är ett gammalt recept som jag fick av min dåvarande svärmor, mer än 35 år sedan men som fortfarande håller i alla lägen. Det är lite ingredienser och den är snabb att göra samt går bra att frysa in inför den långa vintern (inte så lång i Skåne dock) hihi
Se recept nedan....
När du hällt smeten i en smörad och bröd form

Skala och skär äpplen i skivor, strö kanel över och stick i äpplena efter valfritt mönster.

Hyvla sedan på smör och strö på pärlsocker, här kan man ju ha lite vad man vill så som flagad mandel exempelvis. Snåla inte, jag tänker som så ska jag ändå äta kakan så får den ju vara extra god också, eller hur?

Den ska stå i ugnen ca 20-25 minuter på 225 grader ( varmluftsugn 200 grader )
Och sen är det bara att vänta, passa på att bjuda in goa vänner på fika och njuta, så håll tillgodo.

Recept:
2 ägg
1,5 dl socker
Vispa poröst 
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver 
Rör ner i smeten

Ca 50 gram smör samt pärlsocker.
Frukt, ca 2 äpplen eller 20 plommon eller 3 mellanstora rabarber. (Rabarber bör förbokas med en gnutta vatten)
Häll smeten i bröd form och hyvla på smör samt pärlsocker.
Ca 20-25  min i ugn på 225 grader.

Kram och go fika på er.